fredag den 3. februar 2012

GIV-liv


Det indiskutable nr. 1 hit på GIV - godt hjulpet på vej af de 8 sydamerikanske elever, 
der har lært os alle den tilhørende dans..

Så rundede vi den første måned på højskolen. Ret vildt alligevel. Det føles som om vi har været her i meget længere tid - sandsynligvis fordi her sker  meget mere end hvad man (eller i hvert fald jeg) har været vant til på det sidste. Samtidig føler man allerede at man kender folk ret godt, hvilket jo bare er super fedt.
Men lad os bare slå det fast med det samme; Jeg elsker at være her!! Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg valgte rigtigt, da jeg besluttede mig for at tage hærorp' - selvom det er det mørke Jylland, og jeg var meget i tvivl. Dem af jer, der har været på efterskole kender lidt til konceptet, men man kan sige at højskole bare lige er efterskole version 2.0/stadiet over. Det er tydeligt at mærke at folk er ældre og meget mere modne, og det er skønt at slippe for den der teenage/tøsefnidder/gruppeopdeling-mentalitet (sådan næsten i hvert fald). Dertil lægger man så den danske ungdoms spidskompetence nr. 1, nemlig fest, og så får man en højskole. Det er da intet mindre end et genialt koncept!!

Men nu handler det jo (faktisk) ikke om alkohol alt sammen. Der sker også en masse andre ting, der er værd at skrive om. F.eks. laver vi en hulens masse idræt (sjovt nok, når det nu er en gymnastik- og idrætshøjskole), og enhver der kender mig IRL, ved, at det bare lige er mig. Pt. (aka. første semester) har jeg outdoor, boldspil og kajak, og jeg tror nok at jeg regner med at fortsætte med det (halv)året ud. Det er skønt både at prøve noget nyt og blive udfordret (outdoor/kajak) og beskæftige sig med det man holder meget af (boldspil). Men især kajakken har taget mig med storm, og jeg glæder mig meget til vi skal til Norge i juni og sejle foskajak. Indtil videre befinder vi os mest i svømmehallen, hvor vi øver teknik og spiller kajakpolo (kajak + boldspil = NICE!), men vi har da også været et smut ude i havkajakken en enkelt gang, og det var også bare skønt! Ved siden idrætten har vi også nogle mere "højskoleagtige" ting, som sangtimer, foredrag og livsanskuelse, der er en slags filosofi/diskussionsfag. Derudover har jeg valgt musik (kan man andet end elske et musikhold, hvor man spiller Gavin DeGraw og Coldplay) og noget der hedder "Syv Gode Vaner", der er et meget inspirerende fag om personlig udvikling. Super fedt!!

[Edit: Så fik man pludselig lige besøg af et par random mennesker, og bloggingen måtte vige for hygge, spas, løjer, gak og gøgl i lange baner.. En del af højskole-charmen er, at man aldrig kan være helt sikker på hvad der kommer til at ske (udenfor undervisningen i hvert fald).
Et eksempel (mandag):
Så har man lige været et smut til Krav Maga og er lidt småknotten over at have misset aftenforfriskningen, så man planlægger at hapse en enkelt småkage og slappe lidt af, når man kommer op på værelset. Bum, så er der lige pludselig fire gutter på besøg, og de diskuterer med ens roomie hvilken gyser man skal til at se. Heldigvis ender det dog med endnu en dejligt skør Monty Python-film, og ens aften bliver så meget bedre. Skønt!
Tre timer senere genoptages blog-skrivningen.]

Det der gør det hele allerbedst er selvfølgelig alle de venlige, sjove, imødekommende, søde, spøjse, underholdende og inspirerende mennesker som jeg omgiver mig med. Det gælder både elever, undervisere og alle andre random mennesker. I går lå jeg f.eks. syg (yes, det kan faktisk lade sig gøre), men jeg fik hevet mig ud af sengen om aftenen, da vi afholdt et koncept der kaldes Tour de Chambre, hvor man dribler rundt på hinandens værelser. Nogle folk havde virkelig været kreative og gjort utrolig meget ud af at finde på temaer, underholdning, kage og andet godt, men det allerbedste (set fra min synsvinkel) var den overvældende mængde af "kærlighed" der strømmede ud fra alle sider. Efter en dag tilbragt med at kukkelure (mere eller mindre) alene inde på værelset, kunne jeg virkelig føle den gode stemning og det fællesskab vi har fået skabt på lidt over en måned. Det var en perfekt måde at afslutte en (syge)dag på, og bestemt en af de bedste oplevelser jeg endnu har haft her. Fantastisk!

Men alt i alt er her altså fyldt med gode oplevelser, både i hverdagen, og de lidt mere ekstraordinære, der dukker op engang i mellem. Af upcoming events indenfor den kategori kan nævnes Tour de Chambre pt. 2, fastelavnsfest, ranger-tur og selvfølgelig den famøse skitur til Norge. Er der så noget at sige til, at jeg har det godt? :)

3 kommentarer:

 1. Ej det var vel nok skønt at læse :) <3

  SvarSlet
 2. Jeg bliver vildt misundelig på at du går på højskole. Det lyder meget federe end at gå på efterskole :)
  er glad for at du hygger dig max ;)

  SvarSlet
 3. Var også virkelig hyggeligt at skrive det ;)
  Det er også fantastisk fantastisk! Men mangler mine super-yndlings-chicks til at fortælle alt det, som jeg ikke kan snakke med nogen heroppe om.. Savner jer :)

  SvarSlet