torsdag den 16. august 2012

Så er det sommer!


Hvis der er en ting man forbinder med den danske sommer, når man bor på landet (og måske endda er bonde-født-og-kvajet-opdraget som jeg jo er), så er det høsten. Lige pludselige forvandler den generelle stemning sig fra "det er også for vådt/koldt/tørt/varmt/blæsende *suk*" til "vi må i gang - der er ingen tid at spilde!!"
Frekvensen af traktorer der kører forbi på alle tider af døgnet stiger kraftigt, sammen med antallet af gange vejrudsigten bliver tjekket i timen, og omvendt prportionelt med hvor tit koner/børn/familiemedlemmer får den pågældende mandsperson at se. Endelig - efter alskens slid og slæb, dårligt vejr, faldende kornpriser og bøvl med irriterende møgdyr - er der noget ved at være landmand. (Kom lige til at tænke på at den første dag i høsten må være landmændenes pendant til den efterhånden ret hypede Køernes Forårsfest!) Sikke en fest! 

Selvom undertegnede aldrig har været den allermest landbrugsinteresserede af alle bønderbørnene på Stubmarken og omegn, er der et sted hvor jeg (næsten) altid har hjulpet til, nemlig i forbindelse med det koncept der så fint kaldes "at køre halm". Egentlig burde det måske nærmere hedde "slæbe/løfte/smide halmballer op på en transportør, hvorefter de fiser op på det dertilindrettede halmloft", men det ligger ligesom bare ikke så godt i munden. Faktisk indbefatter selve halmkørselskonceptet også presning og hjemkørsel af baller, men det lader jeg de professionelle om. Men alle heromkring ved i hvert fald hvad "at køre halm" betyder. Og at det er = sommer :)


Pga. førnævnte "vi-skal-bare-igang-og-være-færdige-før-det-igen-bliver-typisk-dansk-sommer"-stemning kan man så også komme ud for at blive vækket af en landmand kl. lidt i syv med ordene "Ja, jeg ved godt at det er tidligt, men vi har noget halm der skal ind, inden det begynder at regne. Så ved otte-tiden?", hvorefter man så tænker "fml, hvorfor var det nu at jeg ikke boede i byen/var flyttet hjemmefra/begyndt at studere?". 
Men med lidt hjælp fra dagens TorsdagsTone-nummer gik det hele nu alligevel.. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar