torsdag den 12. december 2013

Torsdagstoner Special: Den danske sangSikke'n dejlig torsdag det er i dag. Har indtil videre været til eksamensworkshop, hvilket som forventet lige gav lidt ekstra inspira- og motivation til det videre arbejde og været på ret improviseret frokost-date med sød studiekammerat. Og så mangler jeg stadig min is-date med søde internationalos samt ikke mindst det arrangement (ud af psyko-mange!), som jeg næsten har set mest frem til i hele december; nemlig højskole-julesang i aften (deraf også ugens torsdagstoner) :)

Min friskolebarndom slår virkelig igennem, når det kommer til fællessang. Da jeg, tidligere i år, var til 5-års jubilæum på min efterskole, var sangtimen også noget af det der bragte allerflest minder frem. Som tidligere elev på to forskellige friskoler, en efterskole, et grundtvig-koldsk gymnasium og en højskole i hjertet af DGI-land, har jeg efterhånden også fået et forhold til en rigtig stor del af det der kaldes "den danske sangskat". Blev næsten helt chokeret, da jeg for nyligt, ifm. en Søren Kierkegaard-forelæsning på universitetet, blev præsenteret for Grundtvig som opposition (til Kierkegaard). Har altid været vant til at Grundtvig var the man. Det er ikke sådan at komme til storbyen fra den midtfynske friskolemuld. Men glæder mig i hvert fald afsindigt meget til at få gang i min kære højskolesangbog i aften! :)

3 kommentarer:

 1. Det lyder som om du hygger for vildt! Btw. Grundtvig er the man!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg nok også :) Is-daten blev desværre ikke til noget, men har til gengæld fået drukket øl med både højskole- og kollegiegutter. :)

   Slet
 2. Det er svært ikke at blive en smule hjernevasket, når man vokser op med alle de sange.
  Da jeg gik på højskole var jeg ved at gå i koma, fordi jeg ikke kunne finde en eneste der kendte Kaj Munks sang "Den lille anemone", som bare var min ynglings i evigheder. Lidt gammeldags må man være en gang i mellem (:

  SvarSlet