torsdag den 6. oktober 2011

Introducing: Kris Herman


Kan man andet end elske en gut, der er blevet beskrevet som en blanding af Gavin DeGraw, Robbie Williams og Niels Hausgaard? Nej, vel? 

Den unge aarhusianske gut Kris Herman var opvarmning for James Blunt til koncerten den anden dag - og selvom han vist for de fleste var ganske ukendt gjorde han det faktisk ganske glimragende! Han satte næsten mere gang i publikum end hovednavnet gjorde - især under nummeret "No Ma'am" hvor han satte os til hjælpe med ba-dam-bam-bam stykket. Nummeret er fra hans hidtil eneste albumudspil, det akustiske "I See You See Me" fra 2010, men Kris og hans to musikere trykkede den virkelig af live! Hans stemme var helt fantastisk powerfuld - og både den og musikkens stil ledte også flere gange mine tanker hen på den kære Gavin DeGraw (som på Kris' facebook-side også nævnes som en af de største inspirationskilder - i selskab med både James Morrison, Robbie Williams og Maroon 5 => God stil!!) Endvidere er Kris Herman så flink (og endnu tilpas ukendt) at hans nummer "Lovers" ligger frit tilgængeligt for gratis download her - og jeg må indrømme at det har roteret heftigt i mit anlæg lige siden jeg hentede det! Synes det er fedt med en dansk artist, der lægger sig op ad nogle af de internationale artister jeg nyder allermest at lytte til - den havde jeg ikke lige set komme! :)

4 kommentarer:

 1. Jeg mødte ham i går, efter at have set dig skrive om ham på facebook, og downloadede også nummeret med det samme! Er allerede forelsket, hans lyrics er jo bare så gode og TRUE i No Ma'am.
  Men hvorfor Niels Hausgaard?

  SvarSlet
 2. Haha, ja elsker også bare teksten til No Ma'am (grinte så meget over det med playboy posters første gang jeg opfattede hvad det var han sang :b) Ret vildt at alle lige pludselig bare elsker ham xD Hører selv Lovers på repeat!!

  Tror det har noget at gøre med hans lune jyske gemyt - Nico synes det var lidt træls at høre ham snakke, men jeg syntes bare det var hyggeligt! :b

  SvarSlet
 3. Bestemt ikke dårligt (aka. I'm in love)! xD
  Han synger virkelig lækkert, er bestemt ikke færdig med at stalke ham hehe.
  Lovers var faktisk et af de numre jeg lige hurtigt hørte i går, det er super lækkert! Og man kan tydeligt mærke Maroon5-inspirationen på det nummer, kan jo næsten høre Adam Levine synge det i stedet hehe :b
  No Ma'am minder mig mere om Gavin Degraw, men ja ja kan i hvert fald godt forstå sammenligningerne (:

  SvarSlet
 4. @Liv:

  En blanding af Gavin DeGraw, Robbie Williams og Niels Hausgaard.

  Hvorfor Gavin DeGraw?
  »Fordi vi spiller økologisk. Man skal kunne høre, hvem der spiller. Og der er ingen maskiner.«

  Hvorfor Robbie Williams?
  »Fordi jeg på scenen er nærværende, og der samtidig er fuld skrald på.«

  Hvorfor Niels Hausgaard?
  »Fordi jeg snakker som et vandfald mellem numrene, når jeg optræder.«

  http://www.metroxpress.dk/kultur/sadan-fandt-musikeren-kris-herman-vejen-til-scenen/pTejfB!23_2308-90/

  SvarSlet