mandag den 3. marts 2014

Midnight Magic

Ret meget ud af det blå har Coldplay offentliggjort to nye numre indenfor de sidste fire dages tid. Jeg havde bestemt ikke set det komme - og da slet ikke at første nye nummer ville blive fulgt op af endnu ét (samt en dato for albumrelease!) så hurtigt. Men det er jo ikke noget man skal klage over :)

Umiddelbart fangede Magic mig mere end Midnight ved første gennemlytning, og det er også det af de to numre, der har flest klassiske Coldplay-elementer. Måske er den elektroniske bund noget relativt nyt (og så alligevel ikke, fik hurtigt associationer til Up in Flames), men kan i hvert fald også spotte noget klaver, en guitar, der leder tankerne hen på Major Minus, og så er der også bare noget klassisk Coldplay over selve opbygningen af nummeret.

Midnight har krævet lidt mere tilvænning, men det er allerede vokset på mig (hader virkelig den danske oversættelse af dét udtryk :b). Når man lige har vænnet sig til den meget elektroniske lyd, så er det faktisk også et ret lækkert nummer. Noget af det allerbedste ved Coldpay har altid været deres fantastiske sans for lyd og instrumentering - deres instrumentalstykker er ofte det bedste ved numrene, selvom mr. Martin også synger fantastisk - og Midnight er ingen undtagelse, på trods af, at det er et noget anderledes lydbillede der leges med.

Ud fra de to offentliggjorte numre synes jeg altså at det tegner rigtig godt. Hvis de repræsenterer den gennemgående stil - og det tror jeg de gør; deres albums plejer altid at være meget sammenhængende - så forestiller jeg mig at vi kommer til at få et album, der kombinerer den "moderne" Coldplay-lyd, som vi for alvor stiftede bekendtskab med på det seneste album, med noget af den oprindelige melankoli og inderlighed, der i første omgang gjorde dem så populære. Og så kan det jo næsten ikke gå galt - men hvornår gør det også for alvor det for Coldplay? Albummet kommer til at hedde Ghost Stories, og er sat til at udkomme den 19. maj. Og hvis jeg kender dem ret, så vil det blive fulgt op af en verdensturné, som man da skulle være noget af et skarn, for ikke at forsøge at få billetter til :)

5 kommentarer:

 1. De er i hvert fald meget stille og rolige begge to. Hvis de som du selv siger bliver toneangivende for albummet kunne jeg snildt forestille mig, at det blev et album man satte på når man om aftenen krøllede sig sammen med tændte stearinlys og en god bog. Glæder mig til at høre resten (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske, ja :) Glæder mig også!

   Slet
 2. Må indrømme at jeg ikke er specielt fan af midnight. Det er for kedeligt og anderledes, tror jeg.
  Magic er mere "tro" Coldplay og falder mere i min smag. Men jeg er spændt på hvad de ellers disker op med, indtil videre er jeg i hvert fald ikke den største fan :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Fair nok, fair nok. Så må jeg jo bare se om jeg kan finde nogle andre, der vil med til koncert den her gang :b

   Slet
  2. Jeg har ikke nævnt, at jeg ikke vil med til koncert ;)

   Slet